Lazarus test sensibiliseringstraject in Health House

25 July 2018Nieuws en kalender

Vanaf oktober rolt ‘Lazarus, een nuchtere kijk op drinken’ een sensibiliseringstraject uit voor jongeren en studenten tussen 16 en 25 jaar. Dat traject zal plaatsvinden in de digitale omgeving van Health House in Leuven.  Jongeren zullen een traject doorlopen en gesensibiliseerd worden rond de biologische, psychologische en sociale aspecten van alcoholgebruik. Het traject wil bijdragen aan de doelstelling van Lazarus: het verminderen van het schadelijk alcoholgebruik in Leuven met 10%.

‘Lazarus, een nuchtere kijk op drinken’ streeft naar twee duurzame effecten: het invoeren van ‘Smart drinking’ in Leuven en het verminderen van de sociale overlast in Leuven door jongeren en studenten.  Gezien de specifieke doelgroep van dit traject zal er ook een specifieke opvolgingsmeting worden georganiseerd voor de jongeren die het traject doorlopen.

Begin juli werd alvast een eerste testsessie georganiseerd met enkele jongeren. Ze doorliepen het traject om het waar nodig bij te sturen. Dankzij de bevindingen in de testsessie kunnen we deze zomer de digitale componenten op maat ontwikkelen. De jongeren waren gefascineerd door de digitale aanpak die we voor ogen hebben.  Ze vonden het verademend dat ze niet gestigmatiseerd werden en eerder geresponsabiliseerd.

 

error: Content is protected !!