Veilig en verantwoord schenken

Gratis Belevingstraining voor horeca

Ben jij lid van Horeca Leuven of heeft jouw zaak haar uitbatingsvergunning in (groot) Leuven schrijf je dan hier GRATIS in voor de belevingstraining bij Health House.

Naast nieuwe inzichten krijg je ook praktische tips en een welverdiend certificaat mee.

De trainingen starten vanaf 15 juni 2020.

Het Project Lazarus heeft als missie om schadelijke gevolgen van alcohol te reduceren met 10% en overmatig gebruik om te buigen naar veilig en verantwoord omgaan met alcohol.

Hiervoor lopen verschillende interventies; zoals het onderwerp bespreekbaar maken binnen het gezin en de gemeenschap, het sexier/cooler maken van alternatieven, het inspelen en veranderen van bepaalde sociale normen en het creëeren van een veilige uitgaansomgeving in piloot-stad Leuven. Vooral het aspect veiligheid, wordt door de COVID-19 crisis nu extra in de verf gezet.

Sinds midden 2019 is intens samengewerkt door onderstaande partners om een belevingstraining te creëren die aan HORECA eigenaars, uitbaters en medewerkers inzichten verschaft om op een veilige en verantwoorde wijze hun klanten optimaal te kunnen bedienen. En dit om zo lang mogelijk in de FUN/SAFE zone te kunnen blijven.

Voor meer informatie wat betreft het veilig heropstarten van de horeca-zaken, verwijzen we naar volgende personen/websites:

Nieuwe cursus voor tappers: verantwoord omgaan met alcohol

Door Ines Andrieu In het belevingscentrum Health House in Leuven kunnen tappers vanaf maandag een cursus volgen om verantwoord drank in te schenken. Eigenlijk was die al voorzien in maart, maar door de pandemie is die niet kunnen doorgaan. En dat komt wel goed uit,...

Veilig en verantwoord schenken

De Stad Leuven en de Leuvense horeca starten met een opleiding rond het verantwoord en veilig omgaan met alcohol. Meer dan 400 leden van de Leuvense horeca zullen de komende weken ondergedompeld worden in hoe ze het alcoholgebruik in hun café of restaurant op een...

Dit initiatief wordt gesteund door

Pin It on Pinterest

Share This