verantwoord schenken

Een unieke interactieve belevingstraining voor horeca

Ben jij lid van Horeca Leuven of heeft jouw zaak haar uitbatingsvergunning in (groot) Leuven schrijf je dan hier in voor de gratis belevingstraining bij Health House of voor de belevingssessie op de Lazarus-on-wheels-bus. Naast nieuwe inzichten krijg je ook praktische tips en een certificaat.

slim en verantwoord schenken

Het Lazarus-project heeft als missie om overmatig en schadelijk alcoholgebruik met 10% te verminderen. Daarom zet het via verschillende initiatieven in op ‘slim drinken’. Hiervoor lopen verschillende interventies, zoals het onderwerp bespreekbaar maken binnen het gezin en de gemeenschap, alcoholvrije alternatieven aantrekkelijker maken en bepaalde sociale normen rond alcoholconsumptie ombuigen. Sinds midden 2019 werken de Lazarus-partners ook aan een interactieve belevingstraining voor horeca-eigenaars, -uitbaters en -medewerkers die inzet op slim schenken en drinken. Als klanten in de fun-zone blijven, zorgen ze niet voor overlast of een onveilig gevoel voor medewerkers en klanten. Bovendien blijven ze ook consumeren, dus fun zone = cash zone. Win-win voor iedereen dus. Vanaf de zomer van 2022 is er ook een mobiele belevingssesie voor horeca op de Lazarus-on-wheels-bus. Werk je in de horeca? Tap je op een festival? En wil je graag concrete tips & tricks aangereikt krijgen om zelf slim te schenken en je klanten slim te laten drinken? Meld je dan aan via het aanvraagformulier. Wij nemen contact met je op om een geschikt moment te prikken.

Johan Geleyns - schepen van handel

“Voor ons is deze opleiding een cruciale pijler in de relancestrategie van de horeca. Alcoholmisbruik aan banden leggen is bovendien interessant voor de zakencijfers van onze horeca.”

Erik De Rop - voorzitter Oude Markt

“Deze trainingen zullen onze sector in de toekomst nog sterker maken. We zijn blij dat we de kans kregen om mee deze opleidingen mee vorm te geven. Zo schreven wij de verhalen waarop de training gestoeld is uit, gebaseerd op ervaringen vanuit onze kant van de toog.”

Bieke Verlinden - schepen van zorg en welzijn

“We merken inderdaad dat Leuven met deze training een stapje verder gaat dan elders.”

Dit initiatief wordt gesteund door

error: Content is protected !!